Iran Probe - Agjentët dhe grupet ndikuese (Lobet) në Shqipëri

“Një gjykatë në shtetin kurd irakian të Erbilit dënoi Samira Morad-Pour, një terroriste femër e Ministrisë së Inteligjencës dhe Sigurisë së Iranit (MOIS), me pesë vjet burg për përpjekjen për të vrarë Ali Javanmardi, gazetar iranian me shtetësinë amerikane e martë, 30 Mars ”, shkroi Avatoday.net drejtuar nga Javanmardi në të njëjtën ditë. Agjentja e kishte identifikuar më parë veten…
Kush është Hassan Heyrani: Ai është koordinatori i një rrjeti agjentësh të shërbimit inteligjent të Iranit, që punon në Shqipëri. Hassan Heyrani prezantohet nën titullin "ish-anëtar i MEK-ut ose anëtar i ndarë". Regjimi iranian po e përdor gjerësisht këtë titull si maskë për agjentët e tij. Në një konferencë për shtyp më 23 tetor 2019, shefi i policisë shqiptare ekspozoi…
Ehsan Bidi, Agjenti i Ministrisë Iraniane së Inteligjencës dhe Sigurimit, në Shqipëri Ehsan Bidi, agjent iranian i VEVAK/MIS Ehsan Bidi, një agjent i Ministrisë së Inteligjencës dhe Sigurimit të regjimit Iranian (MIS/VEVAK) në Shqipëri, hyri në këtë vend më 16 tetor 2013, si një refugjat dhe një “ish pjesëtar i PMOI” (Organizata e Muxhahedinëve të Popullit Iranian) me një pasaportë…

Lajmi i fundit