Iran Probe - Këshilli Kombëtar Iraniano-Amerikan (KKIA) & Lobet Iraniane

Regjimi iranian ka një histori të gjatë përpjekjesh për të ndikuar në politikën perëndimore përmes lobimit klandestin dhe fushatave të koordinuara keqinformuese. Veprimtari të tilla kanë ndihmuar për t’i turbulluar ujërat për sa i përket punës bërthamore të Iranit në të shkuarën, për të demonizuar apo denigruar grupet kryesore të opozitës iraniane, dhe thjesht për të promovuar pika bisede që…
Shtetet e Bashkuara kanë gjetur 27 emra faqesh që Trupat e Gardës Revolucionare Islamike të Iranit (IRGC) i përdorën në mënyrë të paligjshme për të ndikuar globalisht në mënyrë të fshehtë. Siç përshkruhet në dokumentet e konfiskimit, të 27 domenet ishin duke u përdorur në shkelje të sanksioneve të SH.B.A.-së duke targetuar qeverinë e Iranit edhe IRGC. Katër nga domenet…
Të mërkurën, një agjent i regjimit iranian, Ahmadreza Doostdar, u dënua me më shumë se tre vjet burg nën akuzën e spiunazhit kundër opozitës iraniane, Organizata Popullore Mojahedin e Iranit (PMOI, Mujahedin-e Khalq, MEK). Doostdar, një qytetar iraniano-amerikan, u akuzua në gusht 2018 për survejim të anëtarëve dhe përkrahësve të MEK-ut dhe për mbledhje informacioni. Një agjent tjetër, i identifikuar…
Nga stafi i INU E diel, 18 qershor 2017 INU - Kohët e fundit, sulmi ndaj ndërtesës së parlamentit iranian rezultoi me 17 persona të vdekur dhe shumë të plagosur. Një sulm i tillë normalisht duhet të justifikojë simpatinë për ata që u plagosën dhe familjet e të vrarëve. Sulmi normalisht duhet të dënohet. Megjithatë, kjo nuk ndodhi me lobin…
Trita Parsi dhe lobi Iranian - Këshilli Kombëtar Iraniano-Amerikan i financuar nga regjimi fetar iranian Trita Parsi dhe lobi Iranian - Këshilli Kombëtar Iraniano-Amerikan i financuar nga regjimi fetar iranian. Në javët që administrata Obama njoftoi marrëveshjen e rrezikshme ndërkombëtare bërthamore të Iranit, një vëmendje e madhe i është kushtuar rrjetit të organizatave dhe fondacioneve, që lobojnë në mënyrë aktive…
Këshilli Kombëtar iraniano-amerikan dhe lobet iraniane Bota sot po përballet me sfidën më të madhe të momentit, e cila konsiston në perspektivat e një lufte katastrofike, për shkak të insistimit të Mullahëve për avancimin e programit të tyre të armëve bërthamore, ndërhyrjes së tyre të pandërprerë dhe vdekjeprurëse në çështjet e Irakut, Palestinës, dhe Libanit, si dhe përpjekjeve të tyre…
Lobet famëkeqe të sponsorit shtetëror të terrorizmit botëror përfitojnë nga varfëria në Iran. Këshilli Kombëtar iraniano- amerikan (NIAC -National Iranian American Council ), shërben në favor të politikës së regjimit iranian në SHBA Nga Hassan Daie E shtunë, 4 qershor 2016 Mediat kryesore amerikane, kohët e fundit kanë publikuar raporte të një rasti gjyqësor kundër Reza Zarrab, një kambisti Iranin…

Lajmi i fundit