Iran Probe - Emërtimi i Terroristit

Bob Blackman, Anëtar i Parlamentit nga Mbretëria e Bashkuar, ka lëshuar një deklaratë më 19 shkurt, në emër të Komitetit Ndërkombëtar të Parlamentarëve për një Iran Demokratik, deklaratë ku dënon mosveprimin e Bashkimit Europian përballë terrorizmit shtetëror të regjimit iranian, sidomos pas faktit që një gjykatë belge më 4 shkurt dënoi diplomatin terrorist të Iranit, Assadollah Assadi, me 20 vite…
Me marrjen e pushtetit nga administrata e re në Shtetet e Bashkuara, shumë nga apologjetët e Iranit, paralelisht me fushatën e shantazheve të regjimit, shpresojnë t’i rikthehen asaj që e quajnë “epoka e artë” e paqësimit. Ndërkohë që Irani i shton veprimtaritë malinje brenda dhe jashtë vendit, komuniteti botëror duhet të mbajë një qëndrim të rreptë kundër regjimit. Vendet europiane…
Mohammad Baghar Zolghadr, një nga komandantët e kahershëm të bazës ushtarake Ramazan që i përkasin forcës Terrorist Quds dhe zëvendësi aktual i ministrisë gjyqësore tha në një intervistë me agjensinë e lajmeve Tasnim të lidhur me Forcën Kuds të IRGC (Garda Revolucionare Islamike Korpusi i Iranit), më 21 dhjetor 2020 “Sa herë që qeveria kishte vështirësi në financimin e një…
Informacionet e reja që janë zbardhur lidhur me çështjen e Assadollah Assadi, diplomatit terrorist të burgosur të Iranit, tregojnë se rrjeti i spiunazhit dhe terrorizmit të mullahëve në Europë është shumë më i madh sesa duket. Për këtë arsye, zyrtarët europianë duhet të veprojnë menjëherë. Assadi u arrestua në korrik 2018 pasi i kishte dorëzuar një bombë një çifti terrorist,…
Një vështrim i detajuar në perandorinë financiare të IRGC-së 14 centralet dhe institucionet e mëdha ekonomike që kontrollojnë ekonominë e Iranit dhe financojnë veprimtaritë e IRGC dhe degët e saj, të tilla si Forca terroriste Quds dhe milicia Basij janë si më poshtë: SETAD-E EJRAIY-E FARMAN-E HAZRAT-E EMAM Referuar si Setad, është ndërmarrja më e pasur dhe më e lartë…
Autoritetet turke pretendojnë se figura iraniane e opozitës, Habib Chaab u josh në Stamboll nga një spiune femër, ku edhe u rrëmbye. Sky News i është dhënë qasje ekskluzive në dosjet turke kundër terrorizmit të cilat tregojnë se si Z. Chaab u josh në grackë dhe u fut përsëri në Iran. Ky është komploti që përfshin një disident iranian dhe…
Në përvjetorin e vdekjes së Qassem Soleimani, komandantit famëkeq të Forcave terroriste Quds, liderët e regjimit klerikal njëri pas tjetrit, duke shfrytëzuar transferimin e pushtetit në Shtetet e Bashkuara, kërcënuan me vrasje Presidentin amerikan dhe zyrtarë të tjerë të përfshirë në vrasjen e Soleimani. Objektivi i këtij kori terrorist është frikësimi i zyrtarëve të qeverisë së ardhshme amerikane në përpjekje…
Komanda Qendrore Amerikane tha të mërkurën se sulmi me raketë ndaj Zonës Ndërkombëtare të Bagdadit pranë ambasadës amerikane në Irak më 20 dhjetor ka qenë “pothuajse me siguri i kryer nga një grup militant i mbështetur nga Irani.” Wall Street Journal raportoi më 23 dhjetor se një inspektim pas veprimit i bërë nga Komanda Qendrore e SHBA ka treguar se…
Faqja 1 di 3

Lajmi i fundit