Iran Probe - Kurdët & Dizinformimi

Në fillim të viteve 1990, Ministria e Inteligjencës dhe e  Sigurisë së  Iranit (MOIS) nisi një fushatë propagandistike për të demoralizuar Popullin Muxhahedin, duke pohuar në mënyrë të gabuar se Ushtria Çlirimtare Kombëtare (UÇK), një krah ushtarak i organizatës së rezistencës, bashkëpunoi me trupat irakiane për të shtypur kryengritjet kurde dhe shiite të vitit 1991.

Personat e njohur me MEK, platformën dhe udhëheqjen e tij e kuptojnë se ai ka qenë zëri kryesor për demokracinë në Iran përgjatë katër dekadave. Prandaj, mullahët janë përpjekur të njollosin imazhin e MEK si grupi kryesor i opozitës. Detajet e dy kryengritjeve të fundit, mbarëkombëtare në Iran treguan edhe një herë ndikimin e gjerë shoqëror të MEK. Por Teherani…
Në fillim të viteve 1990, Ministria e Inteligjencës dhe e Sigurisë së Iranit (MOIS) nisi një fushatë propagandistike për të demoralizuar Popullin Muxhahedin, duke pohuar në mënyrë të gabuar se Ushtria Çlirimtare Kombëtare (UÇK), një krah ushtarak i organizatës së rezistencës, bashkëpunoi me trupat irakiane për të shtypur kryengritjet kurde dhe shiite të vitit 1991. Kjo faqe jep prova të…
Hoshyar Zabari, ish Shefi i Marrëdhënieve me Jashtë dhe Zëdhënës i Partisë Demokratike Kurde (KDP), tha në një dëshmi nën betim se Muxhahedinët Popullorë nuk kanë qenë kurrë të përfshirë në shtypjen e Kryengritjes së Kurdëve në vitin 1991. Në vitin 1999 Partia Demokratike Kurde (PDK) ka dhënë një dëshmi nën betim në një gjykatë në Holandë, ku deklaronte se…
Në fillim të viteve 1990, Ministria e Inteligjencës dhe e Sigurisë së Iranit (MOIS) nisi një fushatë propagandistike për të demoralizuar popullin Muxhahedin, duke pohuar në mënyrë të gabuar se Ushtria Çlirimtare Kombëtare (UÇK), një krah ushtarak i organizatës së rezistencës, bashkëpunoi me trupat irakiane për të shtypur kryengritjet kurde dhe shiite të vitit 1991. Dëshmi të tjera Më poshtë…

Lajmi i fundit