Iran Probe - Drejtat e njeriut

Drejtat e njeriut |#D83321

Letra e laureatëve të Nobel-it drejtuar Komisioneres së Lartë të OKB-së për të Drejtat Njerëzore lidhur me dy studentët elitarë iranianë që janë arrestuar Në një letër të përbashkët drejtuar Komisioneres së Lartë të Kombeve të Bashkuara për të Drejtat e Njeriut, nëntë laureatë të Nobel-it paralajmëruan se arrestimi i dy studentëve elitarë iranianë, Amir Hossein Moradi dhe Ali Younesi,…
Shkeljet e vazhdueshme të të drejtave njerëzore nga regjimi iranian, veçanërisht ekzekutimi i minorenëve dhe të burgosurve të tjerë ditët e fundit, dhe mos-lirimi i të burgosurve në mesin e përhapjes së koronavirusit, janë dënuar nga komuniteti ndërkombëtar. Komisionerja e Lartë e OKB-së për të Drejtat e Njeriut Michelle Bachelet të mërkurën dënoi ekzekutimin e Shayan Saeedpour, që ishte ekzekutimi…
Protestat mbarëkombëtare të Iranit shpërthyen në nëntor, pas rritjes së çmimit të lëndës djegëse. Sipas raporteve të publikuara në atë kohë , forcat e sigurisë së regjimit kanë vrarë mbi 1500 protestues, kanë arrestuar 12,000 dhe plagosur 4,000 njerëz. Javaid Rehman, Raportuesi Special i Kombeve të Bashkuara mbi situatën e të drejtave njerëzore në Iran, në një raport të publikuar…
Gjatë dy javëve të para të shkurtit, raportet nga Irani konfirmojnë vazhdimin e shkeljeve të të drejtave njerëzore dhe shtypjen e lirive themelore nga regjimi. Më 9 shkurt, një i burgosur politik 25-vjeçar, Mehran Alipoor, vdiq në një spital të qytetit Isfahan nga trauma abdominale dhe të kafkës e hundës. Ai ishte arrestuar mes mijëra të tjerëve gjatë protestave mbarëkombëtare…
Amnesty International: Veproni për të Liruar Protestuesit Iranianë Amnesty International ka nisur një fushatë “Vepro” duke bërë thirrje që ekspertëve të Kombeve të Bashkuara t’u “jepet akses i menjëhershëm në qendrat e paraburgimit” në Iran për të siguruar mirëqenien e të arrestuarve në protestat e Iranit. Duke iu referuar shtypjes vrastare ndaj protestuesve nga regjimi gjatë protestave mbarëkombëtare të Iranit…
Mbi 12,000 njerëz janë arrestuar gjatë protestave në Iran në nëntor të vitit 2019. Të burgosurit janëtë izoluar nën kushte të rënda. Sipas raporteve të marra , hetuesit dhe torturuesit kanë transferuar shumë prej të plagosurve nga spitalet në burg dhe i kanë vënë ata nën tortura. Shumë prej të arrestuarve, duke përfshirë edhe ata në Shiraz, po u bëhet…
Emrat e disa prej fëmijëve dhe adoleshentëve të vrarë nga forcat e armatosura të regjimit gjatë Protestave në Iran Protestat mbarëkombëtare të Iranit nisën pasi regjimi trefishoi çmimin e gazolinës më 15 nëntor. Protestuesit thërrisnin kundër Liderit Suprem dhe bënin thirrje që “mullahët të zhduken”. Pas protestave, Lideri Suprem Khamenei i quajti protestuesit “banditë” në një fjalim televiziv. Gjatë ditëve…
Ministria e Inteligjencës në Iran arreston katër besimtarë të besimit Baha'i 23 Tetor 2019 Agjentët e Ministrisë së Inteligjencës së Iranit kanë arrestuar katër besimtarë të besimit Baha´i në qytetet Shiraz dhe Mazandaran. Të Martën, më 22 Tetor, agjentët e Ministrisë së Inteligjencës arrestuan tre besimtarë të besimit Baha'i in në Shiraz, në jug të Iranit. Emrat e të arrestuarve…
Faqja 1 di 26

Lajmi i fundit