Premte, 24 Janar 2020 21:44

Amnesty International: Ekspertët e OKB-së Duhet të Kenë Akses të Menjëhershëm në Qendrat e Paraburgimit në Iran

.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Amnesty International: Veproni për të Liruar Protestuesit Iranianë

 

Amnesty International ka nisur një fushatë “Vepro” duke bërë thirrje që ekspertëve të Kombeve të Bashkuara t’u “jepet akses i menjëhershëm në qendrat e paraburgimit” në Iran për të siguruar mirëqenien e të arrestuarve në protestat e Iranit.

Duke iu referuar shtypjes vrastare ndaj protestuesve nga regjimi gjatë protestave mbarëkombëtare të Iranit në nëntor, Amnesty International shkruan: “Autoritetet iraniane i kanë shtypur me dhunë protestat në Iran, duke përdorur forcë të paligjshme, madje edhe letale, dhe duke arrestuar mijëra njerëz në mënyrë arbitrare. Tani, të arrestuarit rrezikojnë torturën dhe keqtrajtime të tjera. Veproni tani dhe bëni thirrje për lirimin e tyre.” 

Lajmi i fundit