Iran Probe - Lajme

Artikuj |#D83321

*DR. MAJID RAFIZADEH Irani është në prag të një ndryshimi historik. Situata ekonomike është e zymtë, qeveria është gati e falimentuar dhe një valë e dytë e infeksioneve të koronavirusit ka goditur vendin, zyrtarët e regjimit i ka pushtuar ankthi për shkak të trazirave në rritje dhe kolapsit të shtetit. Në këtë kontekst, regjimi është bërë më i ndjeshëm ndaj…
“FALEMINDERIT” AJATOLLAH KOHMEIN, QË PO E BËN POPULLIN SHQIPTAR MË TË NJOHUR DHE TË FAMSHËM NË BOTË! Nga Dr. Sulejman Abazi NESHAJ – Doktor “Honoris Causa” për Sigurinë dhe Paqen Represioni sistematik ndaj disidencës është një tipar i njohur i regjimit Iranian, i cili sot në botë njihet si një nga sponsorit kryesor të terrorizmit shtetëror. Shënjestra e regjimit janë…
Nga Catalin Cimpanu Hakerët iranianë kanë sulmuar gazetarët nga TV gjerman Deutsche Welle dhe revista izraelite Jewish Journal, dhe Wall Street Journal në sulmet e mëparshme të këtij viti. Hakerët e qeverisë iraniane kanë imponuar gazetarët të arrijnë synimet perms” LinkedIn” dhe të krijojnë thirrje” WhatsApp” për të fituar besimin e tyre, përpara se të bënin “share links” me “phishing…
Nga Bardhyl Ziçishti Komuniteti ndërkombëtar po përballet me një krizë të re për shkak të epidemisë së koronavirusit. Qëllimi për të gjetur një vaksinë dhe për të krijuar imunitet kundër këtij virusi ka bërë bashkë përpjekje mbarëbotërore nga vende të ndryshme. Populli shqiptar nuk bën përjashtim nga kjo krizë; epidemia ka krijuar për të një situatë të vështirë si nga…
Më 19 korrik, Lincoln P. Bloomfield Jr., diplomat amerikan dhe këshilltar i sigurisë kombëtare, mori pjesë në një video-konferencë ndërkombëtare mbi çështjet e Iranit dhe rekomandime politike se si duhet trajtuar regjimi iranian. Në fjalimin e tij në këtë event të organizuar nga Këshilli Kombëtar i Rezistencës së Iranit, Bloomfield paraqiti një përmbledhje të strategjisë së regjimit për ruajtjen e…
Nga Gholamali Narimi Nga 17 deri më 20 korrik, Rezistenca Iraniane zhvilloi një konferencë historike online për të nënvizuar kërkesën popullore për themelimin e një sistemi demokratik në vend të teokracisë aktuale në Iran. Mijëra liderë politikë, parlamentarë, dhe personalitete fetare e kulturore iu bashkuan konferencës nga mbarë bota. Pjesëmarrësit në këtë konferencë ishin nga 30,000 lokacione të shpërndara në…
Për një kohë tepër të gjatë, ligjvënësit perëndimorë kanë patur tendencën të supozojnë që regjimi aktual i Iranit është i fiksuar në vend, me shumë pak perspektivë për t’u përmbysur nga populli i vet. Por kjo ide është mbështetur nga vetë propaganda e regjimit iranian. Me anë të mediave të tij shtetërore dhe gazetarëve miqësorë me prezencë ndërkombëtare, Teherani e…
Një letër e hapur nga një numër i anëtarëve të Organizatës Popullore Moxhahedin të Iranit (PMOI / MEK) në Ashraf 3 në Manzë për zyrtarët shqiptarë Ndërsa drejtuesi i grupit të punës që lufton koronavirusin në Teheran thotë se 20 përqind e popullsisë prej 14 milion të Teheranit është infektuar me koronavirus, dhe ndërsa më shumë se 60,000 njerëz kanë…
Faqja 1 di 7

Lajmi i fundit