Merkure, 24 Qershor 2020 21:36

Bashkëpunëtorët e Djallëzive dhe Fushatave të Terrorizmit të Regjimit Iranian në Shqipëri

.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Një letër e hapur nga një numër i anëtarëve të Organizatës Popullore Moxhahedin të Iranit (PMOI / MEK) në Ashraf 3 në Manzë për zyrtarët shqiptarë

Ndërsa drejtuesi i grupit të punës që lufton koronavirusin në Teheran thotë se 20 përqind e popullsisë prej 14 milion të Teheranit është infektuar me koronavirus, dhe ndërsa më shumë se 60,000 njerëz kanë vdekur nga korona në Iran, dhe kufijtë janë mbyllur, fetari-Gestapo i sundimit fashist në Iran, nën pretekstin e rremë të vizitave familjare, po kërkon vizë hyrje në Shqipëri për 8,000 persona. Cili është qëllimi?

Kohët e fundit, një faqe në internet në gjuhën shqipe, e quajtur Gazeta Impakt, e cila predikon regjimin fashist fetar iranian, ripublikon vazhdimisht pretendimet sadiste të zë-dhënësve të Ministrisë së Inteligjencës (MOIS) të internetit të regjimit iranian, duke shpifur për ne dhe PMOI / MEK. Besohet gjerësisht se Gazeta Impakt menaxhohet nga një person në Shqipëri i quajtur Olsi Jazexhi dhe bashkëshortja e tij, Migena Balla. Olsi Jazexhi u dërgua në Iran në shkurt si gazetar dhe studiues, por në fakt ai u trajnua për fushatën e djallëzive kundër PMOI / MEK.

Pas kryengritjes së popullit iranian në nëntor 2019 dhe vrasjes së më shumë se 1.500 njerëzve nga regjimi iranian, i cili u ekspozua nga rezistenca iraniane, por Gestapo e Mullahëve (MOIS) nën emrin e një prej degëve të saj të quajtur "Shoqata Nexhat "i vuri nën presion familjarët e PMOI / MEK dhe anëtarët e tjerë të Rezistencës iraniane për të nënshkruar peticione të diktuara më parë ose për të prodhuar videoklipe në të cilat MOIS manipulon skenarët e tyre në mënyrë që të përhapin propagandë dhe i luten qeverisë shqiptare me lotë krokodili.

Khamenei, udhëheqësi i regjimit, personalisht ofendoi Shqipërinë më 8 janar 2020, në lidhje me kryengritjen e nëntorit në Iran, duke thënë: "Disa ditë para kryengritjes, se në një vend të vogël dhe të keq në Evropë, një amerikan dhe një numër mercenarësh iranianë bëjnë plane të cilat ne i pamë në incidentin me benzinë ​​... ".

Ndërsa drejtuesi i grupit të punës që lufton koronavirusin në Teheran thotë se 20 përqind e popullsisë prej 14 milion e Teheranit është infektuar me koronavirus, dhe ndërsa më shumë se 60,000 njerëz kanë vdekur nga korona në Iran, dhe kufijtë janë mbyllur, fetari-Gestapo që sundon si fashist në Iran, nën pretekstin e rremë të vizitave familjare, po kërkon vizë hyrje në Shqipëri për 8,000 persona. Cili është qëllimi?

Llojet e ndryshme të sulmeve dhe torturave nga ky regjim nuk janë asgjë e re për ne, dhe ne kemi qenë dëshmitarë të tyre për 13 vjet rresht nga 2003 deri në 2016 në Irak në Kampin Ashraf dhe Kampin Liberti. Në 27 sulme tokësore me armë zjarri dhe armë të tjera si raketa dhe mjete të blinduara, 7 gjakderdhje, bllokime të ushqimit dhe të ilaçeve, ku ranë 168 dëshmorë dhe 1.500 të plagosur, dhe 9 persona u morën peng, fati i të cilëve nuk dihet. Përveç kësaj, ata na imponuan tortura psikologjike me 320 altoparlantë për 677 ditë nga viti 2010 deri në 2011, detajet e së cilës janë regjistruar me detaje në zyrën e KB në Irak (UNAMI) Zoti Tahar Boumedra, shefi i atëhershëm i zyrës së UNAMI për të drejtat e njeriut ka dëshmuar personalisht shumë momente të këtyre krimeve.

Komplotet terroriste të regjimit iranian kanë vazhduar kundër nesh edhe në Shqipëri dhe deri më tani kanë çuar në dëbimin e ambasadorit Iranian dhe të tre diplomatëve të tjerë terroristë. Një tjetër diplomat i regjimit iranian i quajtur Asadollah Asadi u arrestua gjatë një përpjekje për të vendosur eksplozivë në tubimin e Rezistencës iraniane në Paris në 30 qershor 2018. Ai është në pritje të gjyqit në Belgjikë.

Më 23 tetor 2019, kreu i policisë shqiptare zbuloi një tjetër rrjet terrorist të udhëhequr nga Forcat Quds të regjimit iranian për operacione terroriste në Shqipëri kundër PMOI / MEK. Një anëtar i rrjetit udhëtoi për në Shqipëri për të spiunuar dhe komplotuar inteligjencën me pretekstin sikur do të takonte nënën e tij, e cila ishte në atë kohë me PMOI / MEK.

Propaganda dhe djallëzitë e regjimit iranian kundër nesh vazhdon t'i hapë rrugën akteve të mëtejshme terroriste. Për këtë arsye, familjet tona janë marrë peng në Iran, dhe regjimi po abuzon me ato kundër nesh. Regjimi iranian deri më tani ka ekzekutuar 120,000 anëtarë dhe disidentë të PMOI / MEK, përfshirë masakrën e vitit 1988 ku u ekzekutuan 30,000 të burgosur politikë.

Olsi Jazexhi dhe Gjergji Thanasi publikojnë përmbajtjen e faqeve të internetit të regjimit iranian dhe të shoqatave të kamufluara, në Gazetën Impakt ose në faqet e tyre në Facebook, nga të cilat vetëm një numër i kufizuar i anëtarëve të Gardës Revolucionare dhe Ministrisë së Inteligjencës së Iranit janë lexuesit e tyre. Regjimi iranian më pas publikoi të njëjtin material edhe një herë në median e vet sikur populli shqiptar gjoja mbështet kërkesat e Ministrisë famëkeqe të inteligjencës iraniane (MOIS). Jemi bërë të vetëdijshëm që regjimi do të transmetojë të njëjtat raporte nëpër burgje për të justifikuar presionin e vazhdueshëm kundër të burgosurve dhe familjeve tona.

  1. Ne kemi kërkuar nga Komisioneri i Lartë i Kombeve të Bashkuara për të Drejtat e Njeriut që të dërgojë një mision ndërkombëtar për të mbledhur informacion në Iran në prani të Raportuesit Special të KB për situatën e të drejtave të njeriut dhe në prani të përfaqësuesve tanë për t'u takuar me familjet në Iran dhe për të publikuar raportin e tij për ta bërë me dije publikun.

 

  1. Ne i bëjmë thirrje Ministrit të Drejtësisë dhe Ministrit të Brendshëm në Shqipëri të hetojnë veprimet kriminale të Olsi Jazexhiut dhe Gjergji Thanasit në mbështetje të persekutimeve fetare në Iran dhe kontributin e tyre në shtypjen e familjeve tona e në avancimin e terrorizmit kundër refugjatëve iranianëve në Shqipëri.

 

23 Qershor 2020

Alireza Balali

Mahmood Saadat

Farzin Hashemi

Abas Golrezan

Mehri Saadat

Parvaneh Rabiey Abbasi

Hamid Reza Noori

Mostafa Ghaedi

Jafar Mamlooki

Khalil Hajhoseini

Ali Asghar Eslami

Reza Salami

Sadegh Keyhan

Shokuh Ghasemi

Tayebeh Yeganeh

Mohamad Jafar najafi

Nahid Saadat

Mohammad Hassan Bagherzadeh

Mohammad Reza Bagherzadeh

Mostafa Forooghi

Vahid Dowlatshahi Araghi

Gholamreza Ghadery

 

Lajmi i fundit