Premte, 30 Prill 2021 14:15

"Rrjedhja" e kasetës Zarif, një goditje tjetër për fasadën e moderimit të Teheranit

.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Komentet e ministrit të jashtëm të regjimit iranian Mohammad Javad Zarif pranuan se IRGC dominon të gjitha politikat e regjimit.

 

Në fillim të kësaj jave, "rrjedhja" e një regjistrimi audio e Ministrit të Jashtëm të regjimit iranian Mohammad Javad Zarif rriti luftën për pushtet midis grupeve të ndryshme të regjimit. Zarif pranoi se Gardat Revolucionare (IRGC) dominojnë politikat e regjimit, veçanërisht strategjitë e huaja që kanë rezultuar në krime të ndryshme terroriste në rajon dhe në të gjithë botën.

Vërejtjet e Zarif dëshmojnë edhe një herë se regjimi po luan me kartën e të ashtuquajturës grindje reformiste-e vijës së ashpër për të mashtruar homologët ndërkombëtarë të Iranit dhe për të vazhduar sjelljen e tij terroriste dhe keqëdashëse. Pa përjashtim, të gjithë zyrtarët e regjimit, duke përfshirë Zarif, janë të përfshirë në aktet kryesore kriminale të regjimit.

Duke patur parasysh këtë, gjatë takimit të kabinetit të tij në 8 Prill, Presidenti i regjimit Hassan Rouhani më tej siguroi unitetin në natyrën kriminale të regjimit. "Unë jam duke folur si dikush që ka qenë në Këshillin e Lartë të Sigurisë Kombëtare për 32 vjet," tha Rouhani, duke shtuar se "vija e frontit dhe diplomacia janë dy krahë" të regjimit të mullahëve. Ai më tej e e ktheu idenë duke thënë se: “Nëse dikush beson që ose vija e frontit ose negociatat duhet të fitojnë, atëherë unë duhet të them se fjalët e tyre janë të pasakta. Si reagim ndaj shiritit të zbuluar, vetë Zarif theksoi gjithashtu unitetin në regjim dhe tha, "Duke zvogëluar diskutimin teorik midis dy krahëve të fuqisë së jashtme të institucionit, që do të thotë diplomaci dhe vijë e frontit, si një justifikim për promovimin e një divergjence midis ushtarakëve dhe diplomatëve që të dy përpiqen për sistemin, jo vetëm që është dritëshkurtër, por në kontrast të plotë me pikëpamjet e mia se diplomacia dhe vija e frontit plotësojnë njëra-tjetrën.

"Udhëheqësi suprem (Ali Khamenei) na koordinoi," tha Zarif dhe shtoi, "Si një zyrtar, unë gjithmonë kam ndjekur politikat e miratuara nga institucioni dhe i kam mbrojtur fuqimisht ato."

Këto vërejtje edhe një herë vërtetojnë se Zarif ka qenë gjithmonë i vetëdijshëm për të gjitha aktivitetet terroriste të regjimit në tetë vitet e fundit. Vlen të kujtohet se në vitin 2018 një diplomat iranian i karrierës komplotoi për të vendosur bomba një tubim të opozitës iraniane në France, që mund të kishte vrarë me mijëra njerës, përfshirë qindra personalitete të shquara ndërkombëtare. Në 42 vitet e fundit, regjimi gjithmonë u përpoq të luante kartën e "reformatorëve-parimorë" si një mënyrë për të vendosur një fasadë të demokracisë ndaj bashkësisë ndërkombëtare. Të ashtuquajturat shifra të moderuara përfshijnë Rouhanin, i cili ka kryer më shumë se 4000 ekzekutime dhe masakrimin e 1500 protestuesve në kartën e tij të raportit dhe ish-presidenti Mohammad Khatami, i cili udhëhoqi goditjen e përgjakshme kundër kryengritjeve të studentëve në Teheran në vitin 1999. Dhe tani, kaseta audio e Zarif është nga të fundit e një liste të pafund të fakteve dhe ngjarjeve që kanë provuar herë pas here se moderimi në regjim është një iluzion.

Lajmi i fundit