Iran Probe - Lajme

Lajme |#D83321

Audio e një interviste me Mohammad Javad Zarif, ministrin e jashtëm të regjimit iranian, është publikuar në mediat shtetërore nga fillimi i kësaj jave. Ky regjistrim i ka shtuar grindjet e brendshme të regjimit. Në këtë intervistë, Mohmmad Javad Zarif konfirmon se politika e jashtme e mullahëve ka për qëllim vetëm të justifikojë terrorizmin e regjimit. Zarif përpiqet të fajësojë…
Rouhani: Operacionet sulmuese që duhet të kryhen diku ndërmerren në SNSC dhe miratohen nga Khamenei. Vendimet për të gjitha çështjet e rëndësishme në rajon, Irak, Siri, Afganistan, Jemen, Liban, janë marrë në SNSC Zarif: Ambasadorët dhe Ministria e Jashtme kanë një strukturë sigurie; agjenda e Ministrisë së Jashtme ka qenë e lidhur me politikën dhe sigurinë që në fillim Në…
Elona Gjebrea, Sekretare e Komisionit të Punëve të Jashtme të Parlamentit Shqiptar dhe ish Zëvendës Ministre e Brendshme e Shqipërisë, në 14 Prill 2021, iu drejtua një paneli të personaliteteve ndërkombëtare në një konferencë në internet, duke vëzhguar muajin e shenjtë të Ramazanit dhe duke deklaruar solidaritet ndërfetar përballë fondamentalizmit që është përhapur dhe promovuar nga regjimi i mullahëve në…
Të martën, Organizata e Komuniteteve Iraniano-Amerikane-OIAC mbajti një konferencë për shtyp për të prezantuar përmbajtjen e një rezolute mbi çështjet iraniane që i është prezantuar Dhomës së Përfaqësuesve nga 225 ko-sponsorë nga të dy partitë politike. H.Res. 118 shpreh “mbështetje për dëshirën e popullit iranian për një Republikë demokratike, laike, dhe jo-bërthamore të Iranit” dhe dënon “shkeljet e të drejtave…
Regjimi iranian po përballet me një krizë të madhe ndërsa gjithnjë e më shumë segmente të shoqërisë iraniane bëjnë thirrje për bojkotin e zgjedhjeve të ardhshme presidenciale. Shumë brenda regjimit kanë parashikuar një pjesëmarrje shumë të ulët të votuesve në zgjedhjet, të planifikuara për në Qershor. Më 18 prill, ish-anëtari i Majlis (Parlamenti) Mahmoud Sadeghi tha, “Atmosfera e zgjedhjeve është…
Të mërkurën, Amnesty International publikoi një raport mbi gjendjen globale të dënimit me vdekje, duke arritur në përfundimin se “pamja e përgjithshme e 2020-ës ka qenë pozitive.” Por, siç vë në dukje edhe vetë raporti, kjo bën kontrast të fortë me situatën në disa vende që kanë vazhduar ta implementojnë dënimin me vdekje me pandëshkueshmëri, madje edhe gjatë pandemisë. Nga…
Javën e shkuar, regjimi iranian shpalli që po fillonte punën për pasurimin e uraniumit deri në 60 përqind. Në shërbim të këtij qëllimi, tha Zëvendës Ministri i Jashtëm Abbas Araqchi, “1,000 centrifuga të tjera me kapacitet 50 përqind më të madh do t’u shtohen makinerive ekzistuese në Natanz.” Kjo deklaratë nënvizon faktin që Teherani po i vazhdon, madje po i…
Të paktën 84 persona kanë tentuar vetëvrasje vetëm në një ditë në kryeqytetin iranian, Teheran, sipas agjencisë shtetërore të lajmeve Rokna. Nga e enjtja, 15 prill deri të premten, 16 prill, 84 përpjekje për vetëvrasje janë regjistruar në pjesë të ndryshme të Teheranit, nga të cilat 12 vetëvrasje rezultuan me vdekje. Sipas raportit, tetë persona kryen vetëvrasje me vetëgjymtim, tre…
Faqja 1 di 110

Lajmi i fundit