Djele, 07 Korrik 2019 16:49

Revista italiane, Agjentët e inteligjencës iraniane spiunojnë kundër disidentëve

.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Revista italiane, Agjentët e inteligjencës iraniane spiunojnë kundër disidentëve

 Mullahët e Iranit po zgjerojnë aktivitetet e tyre në Itali

Iran, 5 Korrik 2019 - Në një raport mbi aktivitetet e Ministrisë së Inteligjencës dhe Sigurisë së Iranit (MOIS) në Itali, revista italiane OFCS publikoi raportin:  "Ndërsa tensionet përshkallëzohen midis regjimit iranian dhe vendeve perëndimore, nuk duhet të nënvlerësojmë aktivitetet e MOIS-it ".

Ndërsa duke iu referuar pranisë së agjentëve të MOIS-it në Itali, që paraqiten si gazetarë dhe tregtarë, si dhe përdorimit nga regjimi të shtetasve italianë, raporti shton: "Misioni i agjentëve të MOIS-it është të identifikojë disidentët iranianë dhe të vjedhë informacion rreth teknologjisë bërthamore. Zona kryesore e operimit të regjimit është kryeqyteti italian, por agjentët e saj janë parë edhe në qytetet si Torino, Milano, Genova, Firence dhe Napoli. "

Raporti i OFCS- së gjithashtu përmendi, se aktivitetet e agjentëve të MOIS-it në Itali filluan në vitet 1980, por rëndësia e tyre nuk u zbulua deri në vitin 1993, pas vrasjes së Mohammad Hossain Naghdit, përfaqësuesit të koalicionit opozitar iranian, Këshillit Kombëtar të Rezistencës së Iranit (NCRI ) në Itali, nga agjentët e MOIS-it.

Në vitin e kaluar, aktivitetet e MOIS-it janë përshkallëzuar në Evropë, veçanërisht kundër opozitës iraniane. Agjentët e inteligjencës së regjimit përdorin kryesisht objektet e tyre diplomatike në vendet evropiane për të kryer spiunazh dhe veprimtari terroriste kundër NCRI-së dhe MEK-ut.

Në vitin 2018, një agjent i inteligjencës iraniane me qendër në Vienë që punonte si diplomat, u arrestua nga autoritetet belge, pasi u përpoq të bombardonte tubimin vjetor të rezistencës iraniane.

Rezistenca iraniane i ka bërë thirrje bashkësisë ndërkombëtare ta etiketojë MOIS-in si një subjekt terrorist dhe të mbyllë ambasadat e Teheranit, si kanalet kryesore për kryerjen e aktiviteteve terroriste.

Analiza nga PMOI / MEK

Lajmi i fundit