Merkure, 12 Gusht 2020 16:30

Të mbijetuarit e masakrës së vitit 1988 nga regjimi iranian flasin-Numri2

.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Z. Bahador Kiamarzi, anëtar i MEK, një nga dëshmitarët okularë të masakrës së vitit 1988

Mr. Bahador Kiamarzi, MEK member, one of the eyewitnesses of the 1988 massacre.

 

Kur isha fëmijë, unë isha në burg me nënën time. Nuk e kisha parë kurrë babanë tim. Një herë, më thanë që do të shkoja ta vizitoja. Por unë arrita vetëm ta shikoja atë përmes kornizës së derës së qelisë. Regjimi nuk më lejoi ta shikoja sepse ata donin të impononin presionin më të madh mbi të.


"Ai u ekzekutua menjëherë së bashku me 30,000 të burgosur politikë të tjerë në burgjet e regjimit iranian.

 

Z. Kazem Panahi, ish i burgosur politik

Mr. Kazem Panahi, former political prisoner

“Unë kam qenë një student i inxhinierisë në Tabriz pas revolucionit të vitit 1979. Më arrestuan në vitin 1981 sepse isha një përkrahës i MEK. U torturova brutalisht në ditët e para dhe pashë që hetuesit po torturonin edhe të burgosurit e tjerë.


"Ne i kemi bërë thirrje vazhdimisht Kombeve të Bashkuara dhe Këshillit të të Drejtave të Njeriut të KB të hetojnë krimet e regjimit. Regjimi ka nxitur lobet e tij jashtë Iranit për të filluar një demonizim kundër MEK, të cilët në fakt janë viktimat e para të krimeve të regjimit. Qëllimi i këtyre fushatave të demonizimit është thjesht të themi se nuk ka asnjë alternative demokratike për regjimin. Regjimi kërkon ta detyrojë botën që të pajtohet me të.


"Por MEK kurrë nuk do të heqë dorë nga përpjekjet e veta për rrëzimin e regjimit. Ky regjim nuk ka fat tjetër. Ne dhe njerëzit tanë do ta arrijmë këtë. "

Lajmi i fundit