Enjte, 13 Gusht 2020 15:34

Vdekja e një shoku të rezistencës iraniane, MEK në Shqipëri për shkak të infeksionit koronavirus

.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Mediat shqiptare raportojnë se Profesor Klement Qerimi, një profesor 47-vjeçar në Universitetin Politeknik të Tiranës, ka vdekur nga infeksioni koronavirus në Spitalin Nënë Tereza.


Prof. Klement Qerimi ishte mik i rezistencës së Iranit në Shqipëri dhe kundërshtar i regjimit klerik. Gjatë festimit të Vitit të Ri të vitit 2020 në Ashraf 3, vendbanimi i anëtarëve të MEK në Shqipëri, ai n
ë fjalimin e tij tha:

 " Si një pastor i një kishe, i kishës zdrukthtare ebreje i kishës ungjillore unë ofroj lutje për popullin iranian dhe ofroj lutjet që populli iranian të mos pësoj si populli sirian. Edhe pse diktator si Bashar Al Assadi dhe si regjimi i iranit nuk kursejnë asgjë, por fusin popullin e tyre në gjak derdhje dhe vëllavrasje. Prandaj lutja jonë e popullit shqiptar është për juve që juve të ktheheni në shtëpijat tuaja, të ndërtoni një iran të denjë demokratik dhe që regjimi të bjerë. "


Simaye Azadi TV, e cila mbështet qëllimin e MEK për të vendosur lirinë në Iran dhe transmetohet 24 orë në ditë në Persisht në të gjithë Iranin, Evropën dhe Shtetet e Bashkuara, ajo transmetoi lajmin për vdekjen e një profesori shqiptar në programin e tij të lajmeve duke thënë: Profesor Klement Qerimi, një profesor 47-vjeçar në Universitetin Politeknik të Tiranës, një mik i Rezistencës së Iranit, vdiq nga infeksioni koronavirus në Spitalin Nënë Tereza. Profesori politeknik i nderuar dhe i dashur për lirinë humbi një sy dhe shtëpinë e tij në tërmetin e 26 nëntorit në Shqipëri, dhe ishte nën frymëmarrje artificiale për disa ditë.


Teksti i fjalimit të profesorit Qerimi në Ashraf 3 për festimin e Vitit të Ri, më 11 janar 2020
:

Të dashur motra dhe vëllezër iranianë të dashur motra dhe vëllezër shqipëtarë,

Është nder dhe privilegj për mua tju adresohem juve sot në këtë festë, por unë dua tju them vetëm dy fjalë nga zemra vëllezërve iranianë. Populli shqiptar e ka të shkruar në kodin gjenetik mikpritjen dhe besën. Me anë të kodit ne kemi mbijetuar në shekuj të shekujve nën një pushtim të gjatë prej 500 vjetësh. Ndaj të gjitha llojeve të pushtimeve dhe në kodin e besës shqiptare në artikullin e kanunit të Lek Dukagjinit shtëpia e shqipëtarit është shtëpia e zotit dhe e mikut. Kështu që ju jeni në shtëpinë tonë dhe jeni të sigurtë këtu. Këtu kanë gjetur shtëpinë e tyre edhe armiqtë shekullorë të shqipërisë, armiq shekullorë që kanë bërë gjenocid ndaj popullit shqipëtar edhe armiqtë në luftën e dytë botërore njëzetë mijë ushtarë italianë ju shpëtua jeta dhe ata u kthyen në familjet e tyre. Tani unë dua të them dy fjalë në lidhje me popullin iranianë. Në urë të Kaldesë aty në grykë derdhjen në deltën  e lumit Tigër dhe Eufrat aty është vendlindja e Naorit e babait të gjithë besimeve fetare të Abrahamit dhe aty mendohet që ka qenë edhe kopështi i Edenit. Aty është një nga mrekullit e botës dhe kur i gjithë njerëzimi nuk kishte asgjë populli iranian dhe populli i irakut në atë deltë kishin biblotekë dhe kishin qytetërimin më të lashtë botëror. Dhe ne e njohim qytetërimin iranian se pikërisht do tju them një sekret këtu të bukur në lidhje me Tiranën. Tirana e ka prjardhjen nga Teherani. Të gjitha ndërtesat në universitetin tonë Politeknik në Fakultetin e Arkitekturës, të gjitha ndërtesat prej qerpiçi të Tiranës kanë të gjitha ndërtimin dhe arkitekturën sipas arkitekturës iraniane, pra shtëpitë e lashta tiranase e kanë pikërisht këtë lidhje të përbashkët që na e kanë kultivuar brez pas brezi që është pjesë e traditës e kulturës tonë kombëtare. Unë mund të thosha edhe shumë gjëra të tjera, por unë do ta përmbyll me këtë lutje. Si një pastor i një kishe, i kishës zdrukthtare ebreje i kishës ungjillore unë ofroj lutje për popullin iranian dhe ofroj lutjet që populli iranian të mos pësoj si populli sirian. Edhe pse diktator si Bashar Al Assadi dhe si regjimi i iranit nuk kursejnë asgjë, por fusin popullin e tyre në gjak derdhje dhe vëllavrasje. Prandaj lutja jonë e popullit shqiptar është për juve që juve të ktheheni në shtëpijat tuaja, të ndërtoni një iran të denjë demokratik dhe që regjimi të bjerë. Zoti jua dhëntë atyre të pendohen. Përndryshe ata do të kenë zemërimin e gjithë drejtësisë së zotit dhe të drejtësisë së popujve që aspirojnë për drejtësi dhe demokraci.

Lajmi i fundit