Marte, 25 Gusht 2020 18:35

Prof. Zef Gjeta mbështet dëbimin e terroristëve të regjimit iranian nga Shqipëria

.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Prof. As. Dr. Zef GJETA :
keta punonjes, deri edhe ne nivel te larte, kane dhunuar petkun e diplomatit dhe jane marre me spiunazh dhe me veprime ne dem te Muxhahajneve qe jetojne ne Shqiperi

Prof. As. Dr. Zef GJETA Specialist i Zhvillimit të Qëndrueshëm njoftoi qëndrimin e tij në mbështetje të politikës së qeverisë shqiptare kundër regjimit iranian dhe dëbimin e agjentëve të saj. Ai njoftoi:

Populli shqiptar ka nje histori te hershme e mjaft te lavdishme. Ne shekuj ka lidhur miqesi me vende e rajone te ndryshme te botes, ka njohur e respektuar marreveshjet e rregullat. Me perset na lidh nje histori e lashte dhe e lavdishme. Megjithe barrierat e kohes e te distancave, kjo miqesi ka patur uljet e ngritjet e saj, por gjithmone ka qene e qendrueshme. Keshtu ka ndodhur edhe me popullin Iranian. Pavaresisht ndryshimeve ne qeverisje apo ne ideologji, miqesia e popullit shqiptar ndaj atij Iranian, ka qene e vazhdueshme dhe miredashese.

Keto dite, qeveria shqiptare, ka debuar punonjes te ambasades se shtetit te Iranit. Spjegimi I autoriteteve shqiptare ka qene I qarte: keta punonjes, deri edhe ne nivel te larte, kane shkelur mbi betimin e tyre, kane dhunuar petkun e diplomatit dhe jane marre me spiunazh dhe me veprime ne dem te muxhahajneve qe jetojne ne Shqiperi.

Populli shqiptar, intelektualet dhe veprimtaret shoqerore ne vend, si dhe une personalisht jam ne mbeshtetje te veprimeve te ndermarra nga qeveria shqiptare. Kjo, pasi miqesia me popullin Iranian, eshte shume me e cmuar se fasada e nje apo disa diplomateve, qe kane shkelur mbi statusin e tyre.  

Lajmi i fundit