Hene, 15 Shkurt 2021 13:44

Ministri i Inteligjencës së regjimit Iran pranon se ai ka prodhuar filma çorientues kundër MEK

.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Në një intervistë në televizionin shtetëror të hënën, ministri i inteligjencës së regjimit iranian Mahmoud Alavi pranoi se Ministria e Inteligjencës dhe Sigurisë (MOIS) qëndron pas një liste të gjatë të serive televizive dhe filmave të krijuar për të shpifur mbi Organizatën Popullore Moxhahedin të Iranit (PMOI / MEK) .

"Duke pasur parasysh përvojën time në ministri, ne hymë në aktivitete në lidhje me krijimin e filmave dhe serialeve për të edukuar dhe për të mbrojtur publikun nga spiunazhi dhe për të arritur qëllimet e inteligjencës," tha Alavi. "Filmat Rubah (Dhelpra), Majerayeh Nimrouz (Çështja Nimrouz), Cyanur (Cianid), Emkan-e Mina, Ruz-e Sefr (Dita Zero), Shabi ke Mah Kamel Shod (Nata e Hënës së plotë), dhe seriali televiziv Puzzle, Dreamndrra që u interpretua ndryshe, Saregh-e Ruh (Vjedhësi i shpirtit) dhe Khaneyeh Amn (Shtëpia e sigurt) ishin rezultati i këtij bashkëpunimi me miqtë tanë të dashur. "

Prodhimet e përmendura nga Alavi janë kryesisht filma dhe seri të krijuara me qëllim të demonizimit të MEK. Ndërsa në shumicën e rasteve, regjisorët pohojnë se këto ishin filma të krijuar me një buxhet komercial dhe të bazuar në perspektivat në shoqëri. rrëfimi i fundit nga një zyrtar i lartë iranian tregon frikën e regjimit për shkak të ndikimit në rritje të MEK brenda vendit.

Filmat dhe seritë televizive janë vetëm një pjesë e vogël e përpjekjeve propagandistike të regjimit kundër MEK. Së bashku, regjimi ka krijuar një rrjet botimesh, faqesh në internet dhe librash që rregullisht përpunojnë gënjeshtrat e regjimit kundër opozitës iraniane dhe përpiqen të krijojnë idenë se MEK është më i keq se regjimi i mullahëve.

Ndërkohë, regjimi është gjithashtu i përfshirë thellë në një fushatë ndërkombëtare shpifjesh kundër MEK, kryesisht përmes lidhjeve të tij me media të huaja dhe reporterë. Në disa raste, regjimi e paguan shumë raportimin e mediave kryesore në favor të tij dhe posaçërisht kundër Rezistencës Iraniane. Në vitet e fundit, regjimi ka përfituar nga media të tilla si The New York Times, Frankfurter Allgemeine Zeitung, BBC dhe UK Channel 4 TV për të transmetuar raporte kundër anëtarëve të MEK.

Në shumë raste, regjimi paraqet agjentët e tij si reporterë dhe ekspertë dhe i infiltron ata në media, botime dhe grupe mendimore për të motivuar më tepër retorikën e regjimit. Gjithashtu, agjentët e MOIS si Massoud Khodabandeh dhe faqja e tij në internet "IranInterlink" përdoren si vektorë reklamash me origjinë nga Ministria e Inteligjencës së Iranit.

Në vitin 2017, ish-Ministri i Inteligjencës Ali Fallahian pranoi në një intervistë televizive: “Për të mbledhur informacion, Ministria e Inteligjencës ka nevojë për një maskë, qoftë brenda apo jashtë vendit. Në vitin 2018, Twitter lëshoi ​​një milion e njëqind mijë tweets të postuara nga llogaritë me origjinë nga Irani.

Në janar 2021, autoritetet amerikane arrestuan Kaveh Afrasiabi, një i ashtuquajtur ekspert i Iranit që ishte në listën e atyre që paguen nga regjimi iranian.

 

Lajmi i fundit