Djele, 28 Mars 2021 09:07

Gruaja iraniane ‘u kzekutua nga VAJZA e saj sipas ligjeve tronditëse që i lejojnë fëmijët të hakmerren kundër prindërve të tyre’

.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Sy për sy

Pjesë nga The Sun

Një grua iraniane u ekzekutua nga vajza e saj nën ligjet barbare të dënimit me vdekje, shkruhet në raportet.

Marjam Karimi u var për vrasjen e burrit të saj abuzues me ndihmën e babait të saj.

Maryam Karimi was executed at Rasht Central Prison in Iran

Marjam Karimi u ekzekutua në Burgun Qendror të Rashtit në Iran

 

It is reported Maryam was executed by her own daughter under barbaric death penalty laws

Raportohet se Marjam u ekzekutua nga vajza e saj nën ligjet barbare të dënimit me vdekje

 

Ajo u ekzekutua në Burgun Qendror të Rashtit në 13 Mars, pasi qëndroi 13 vjet pas hekurave.

Vajza e Marjamit, e cila ishte gjashtë vjeç kur Marjami vrau burrin e saj, mori pjesë në ekzekutim pasi thuhet se refuzoi ta falte atë ose të pranonte "Diya" (paratë e gjakut).

Marjam u akuzua për "ndëshkim brënda llojit", i cili është i njohur në Iran si "Qisas" - një formë e hakmarrjes "një sy për një sy".

Qisas kërkon që i afërmi i viktimës të jetë i pranishëm në ekzekutim dhe ai inkurajohet në mënyrë aktive që të kryejë ekzekutimin vetë.

Një burim i tha Iran Human Rights: “Vajza e Marjamit ishte gjashtë vjeç kur ndodhi vrasja dhe ishte në kujdesin e familjes së babait të saj.

"Për 13 vitet e fundit, ata i kishin thënë asaj që të dy prindërit e saj kishin vdekur, por duhej t'i tregonin të vërtetën disa javë para ekzekutimit për ta përgatitur atë psikologjikisht."…

 

Lajmi i fundit