Hene, 15 Shkurt 2021 12:56

Pandeli Majko flet pas dënimit të diplomatit-terrorist të regjimit të Iranit nga gjykata belge

.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pandeli Majko, Ministri i Shtetit për Diasporën, ish Kryeministri i Shqipërisë drejtoi një konferencë globale në internet mbi dënimin e diplomatit-terrorist të Iranit, Assadollah Assadi nga një gjykatë belge për tentativën që ai kishte bërë për të vendosur bomba në tubimin për një Iran të Lirë në vitin 2018 në Paris.

Më 4 shkurt 2021, njëkohësisht me vendimin e gjykatës kundër diplomatit-terrorist të regjimit iranian, Assadollah Assadi dhe bashkëpunëtorëve të tij në Antwerp, Belgjikë, u mbajt një konferencë globale në internet, ku znj. Marjam Raxhavi, Presidentja e zgjedhur e Këshillit Kombëtar të Rezistencës së Iranit (NCRI), dhe dhjetëra personalitete të shquara nga vende të ndryshme evropiane, Shtetet e Bashkuara dhe Kanada, u bashkuan me mijëra anëtarë të Muxhahedin-e Khalq (MEK / PMOI) me qendër në   Ashraf 3 (Shqipëri) si dhe mbështetës të Rezistencës Iraniane në të gjithë botën.


Pandeli Majko - Ministër i Shtetit, ish-Kryeministër i Shqipërisë

Të dashur miq, vlerësimi i shtetit fillon nga mënyra se si ne i respektojmë rregullat ndërkombëtare. Kjo marrëdhënie me rregullat ndërkombëtare përcakton statusin e shtetit.

Zyra e Teheranit paraqitet herë pas here si viktimë e shkeljes së rregullave ndërkombëtare. Sot, gjyqi që po zhvillohet në Belgjikë kundër diplomatëve të regjimit iranian, tregon një pamje dramatike. Kjo është një pamje e qartë e keqpërdorimit të ligjit ndërkombëtar nga Zyra e Teheranit. Gjyqi provoi përfshirjen e strukturës shtetërore të regjimit iranian në një akt terrorist në zemër të Bashkimit Evropian. Gjyqi në Belgjikë është një akt i rëndësishëm.

Ky gjyq tregon qartë rolin e viktimës dhe protagonistin e dhunës. Sot, gjyqi në Belgjikë e ka vendosur regjimin iranian nën akuzë. Si i tillë, ky proces ka një rëndësi të madhe. Është më i rëndësishëm sesa një deklaratë ose një shënim proteste.

Zyra e Teheranit tani duhet të përballet me një situatë të pashembullt në marrëdhëniet ndërkombëtare. Teherani do të ketë diplomatët të burgosur me një urdhër gjykate, të akuzuar për akte terroriste. Pasja e diplomatëve në burg me akuza kaq të rënda është shprehje e keqpërdorimit të besimit ndërkombëtar ndaj shtetit. Ngjarja e sotme është shumë e rëndësishme. Burgosja e diplomatëve iranianë që kanë kryer urdhra zyrtarë, sqaron sot statusin ndërkombëtar të Iranit. Ai tregon pse udhëheqësit e shtetit iranian e kanë burgosur vendin e tyre.

Drejtuesit e Iranit sot përballen me të drejtën ndërkombëtare dhe opinionin publik brenda dhe jashtë vendit. Kjo është një kosto që nuk duhet të paguhet nga populli iranian. E tillë është situata me popullin iranian dhe dëshirën e tij për ndryshimin e regjimit duke mbështetur alternativën demokratike dhe planin për platformën e presidentes, Marjam Raxhavi. Faleminderit shumë.

Lajmi i fundit