Iran Probe - Rezistencë

Rezistencë |#D83321

Solidaritet me Kryengritjen e Popullit Iranian, Mbështetje për Grupet e Rezistencës Takimi vjetor i Rezistencës Iraniane bashkon zërat e lirisë nga 30,000 vendndodhje në Iran, Ashraf-3 dhe mbi 100 vende 1000 udhëheqës politikë, parlamentarë dhe figura fetare e kulturore nga e gjithë bota morën pjesë në veprimtari Fjalime dhe mesazhe nga 8 senatorë amerikanë dhe 14 anëtarë të Dhomës së…
Muxhahedinët Iranianë ose Organizata Muxhahedine e Popullit të Iranit (PMOI/MEK) grupi kryesor opozitar ndaj regjimit të Iranit. Fondacioni Muxhahedinët Iranianë ose Organizata Muxhahedine e Popullit të Iranit (PMOI/MEK) është grupi kryesor opozitar ndaj regjimit të Iranit. Muxhahedinët Iranianë është përpjekur të sjellë lirinë dhe demokracinë në Iran në 51 vitet e fundit. Muxhahedinët Iranianë u themelua në vitin 1965 nga…
Maryam Rajavi është presidentja e zgjedhur e Këshillit Kombëtar të Rezistencës Iraniane (KKRI). Lindur më 4 dhjetor të vitit 1953, në Teheran, Rajavi e filloi aktivitetin e saj politik pothuajse para 40 vjetësh. Rajavi ndoqi studimet e larta në Universitetin Teknologjik “Sharif” në Iran, ku përfundoi studimet Bachelor në Inxhinierinë Metalurgjike. Ajo shërbeu si organizatore e lëvizjes studentore kundër-Shahut për…
Këshilli kombëtar i Rezistencës së Iranit, një koalicion i gjerë i organizatave dhe grupeve demokratike iraniane, dhe personaliteteve të shquara. Ai është themeluar në vitin 1981 në Teheran, Iran, me iniciativën e Massoud Rajavi, udhëheqësi i Rezistencës Iraniane. PARLIAMENT NË MËRGIM KKRI-ja është një parlament në mërgim pluralist dhe gjithëpërfshirës që përbëhet nga shumë se 500 anëtarë, duke përfshirë këtu…
Në një takim në Këshillin e Evropës, në prill të vitit 2006, Maryam Rajavi, presidente e Rezistencës iraniane, parashtroi vizionin e lëvizjes për Iranin e së ardhmes: 1. Sipas vlerësimit tonë, kutia e votimit është i vetmi kriter për legjitimitetin. Prandaj, ne kërkojmë një Republikë të bazuar në votimin e përgjithshëm. 2. Ne kërkojmë një sistem pluralist, lirinë e partive…

Lajmi i fundit