Iran Probe - Habilian

Qendra Habilian është një degë famëkeqe e Ministrisë së Inteligjencës dhe Sigurisë së Iranit (MOIS). Shoqata Nejat është një degë motër dhe të dyja janë pjesë e fushatës së demonizimit të Mullahëve të fokusuara në botimin e gënjeshtrave rreth opozitës iraniane PMOI / MEK. Habilian ka filluar aktivitetin e saj në vitin 2005 dhe për të mohuar çdo lidhje me…
MOIS, në mënyrë qesharake përpiqet të prezantojë Habilian si një OJQ të pavarur. Megjithatë, ajo ka dështuar plotësisht, për shkak të pikëpamjeve të saj krejtësisht çnjerëzore dhe opozitës së verbër ndaj PMOI / MEK. Në mars të vitit 2008, Gjykata e Apelit në Mbretërinë e Bashkuar vendosi në favor të PMOI / MEK, dhe të dyja dhomat e Lordëve dhe…
MOIS-i iranian përdori metoda të ndryshme, duke përfshirë dhe organizimin e një seri konferencash dhe takimesh, dhe punësimin e gazetarëve për të shkruar artikuj dhe për të ngritur akuza kundër PMOI / MEK ... Shane Harris, një gazetar i njohur ndërkombëtar, publikoi më 14 qershor 2015 në gazetën The Daily Beast një artikull, duke shpjeguar se si Inteligjenca Iraniane, përmes…
Ahmed Abu Mottahar, botoi më 11 gusht 2008, në faqen e njohur arabe të internetit, Ilaf, një artikull ku shpjegonte se si Habilian u përpoqën për ta punësuar atë, duke sugjeruar para në këmbim të publikimit të gënjeshtrave dhe propagandës kundër PMOI / MEK. Pas një artikulli në mbështetje të PMOI-së, Habilian i shkruajtën atij një letër "duke më kërkuar…
Një nga krimet më të shëmtuara të Iranit ishte masakra e vitit 1988,e mbi më shumë se 30.000 të burgosurve politikë, kryesisht anëtarë të PMOI / MEK, dhe një shembull i madh i krimeve të këtij regjimi kundër njerëzimit. Khomeini në vendimin e tij njoftoi, se çdo i burgosur që do të vazhdonte të mbështeste PMOI / MEK do të…
MOIS dhe Forcat Quds të IRGC-së kanë eliminuar politikanë irakianë, shkrimtarë dhe intelektualë të cilët kanë mbështetur dëbimin e iranianëve nga Iraku, përmes metodave të ndryshme, duke përfshirë edhe vrasjen. Megjithatë, në rastet kur Teherani ka dështuar të vrasë fshehurazi dizidentët e saj, Habilian fillonte të kërcënonte dizidentët irakianë për ti detyruar ata të heshtnin. Një shembull i tillë është…
Mohammad Reza Naqdi , ish-shefi i Basij të Gardës Revolucionare "(IRGC) është një nga kolegët më të afërt të Hasheminezhad, kreut të Shoqatës Habilian të Iranit, i cili merr pjesë në mbledhjet e saj të fokusuara në disidentët iranianë si dhe mban fjalime veçanërisht kundër Organizatës së Muxhahedinëve Popullorë të Iranit (PMOI / MEK). Ai njihet si përkrahës i masave…

Lajmi i fundit