Habilian: Një degë famëkeqe e Ministrisë së Inteligjencës së Iranit

.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Qendra Habilian është një degë famëkeqe e Ministrisë së Inteligjencës dhe Sigurisë së Iranit (MOIS). Shoqata Nejat është një degë motër dhe të dyja janë pjesë e fushatës së demonizimit të Mullahëve të fokusuara në botimin e gënjeshtrave rreth opozitës iraniane PMOI / MEK.

Habilian ka filluar aktivitetin e saj në vitin 2005 dhe për të mohuar çdo lidhje me MOIS ajo e prezanton veten në faqen e saj si: "Habilian është një organizatë kulturore jo-qeveritare e themeluar për të hedhur dritë mbi çështjen e terrorizmit në Iran."

Seyed Javad Hashemi-Nejad, një agjent i rankut të ulët të MOIS, është emëruar si Sekretar i Përgjithshëm i Shoqatës Habilian. Pas transferimit të të gjithë banorëve të Kampit Liberty nga Iraku në Shqipëri, dhe mikpritjes humanitare të këtyre refugjatëve nga populli dhe qeveria shqiptare, MOIS filloi të shtrinte botimin e gënjeshtrave për PMOI / MEK në një numër të faqeve online shqiptare, duke i lidhur këto faqe të reja me faqen e internetit të Shoqatës Habilian.

Share this article

Lajmi i fundit