Iran Probe - Interlink

IRAN-INTERLINK,DUKSHËM SUBJEKT I VEVAK / MOIS

MASSOUD KHODABANDEH AND ANNE SINGLETON DREJTOJNË IRAN-INTERLINK PËR LLOGARI TË VEVAK / MOIS

Iran-Interlink është ndër faqetë aktive të internetit ndër shumë të tjera e lidhur me Ministrinë e Inteligjencës së Iranit, e cila ofrohet në gjuhën farse dhe angleze, duke bërë fushata demonizimi kundër Organizatës Popullore të Muxhahedinëve të Iranit (OPMI / MEK). Massoud Khodabandeh, një shtetas iranian, dhe gruaja e tij britanike me emrin Anne Singleton, të cilët jetojnë në Britaninë e Madhe, janë të vetmit drejtues të kësaj faqe interneti.

Komisioni Parlamentar britanik për një Iran të Lirë publikoi një raport mbi Massoud Khodabandeh ku shprehej se:

"Sipas deklaratës së një dëshmitari, vëllai i personit në fjalë, dhënë në një gjykatë britanike në vitin 2003, Massoud Khodabandeh është agjent i Ministrisë së Inteligjencës që vepron në Britani. Massoud Khodabandeh ka lindur në Teheran në vitin 1956 dhe u largua nga Irani për në Britani në vitin 1974. Në vitin 1981 ai u bashkua me Shoqatën Muslimane të Studentëve Iranianë (SHMSI), një organizatë që mbështeste OPMI / MEK. Në vitin 1986, me kërkesën e tij, ai udhëtoi drejt kampeve të OPMI/ MEK në kufirin mes Iranit dhe Irakut. Megjithatë, gjatë Luftës së Gjirit në vitin 1990 ai iu drejtua OPMI / MEK me shkrim ku pohonte se konsumonte drogë dhe shprehej se kishte humbur motivimin për të vazhduar luftën kundër regjimit. "

"Singleton kishte punuar për një periudhë të shkurtër në fund të viteve 1980-të me degën e Londrës të Shoqatës Muslimane të Studentëve Iranianë - mbështetës të OPMI / MEK. Më vonë, SHMSI arriti në konkluzionin që ajo ishte një person jo i pastër moralisht, kështu që e përjashtoi atë nga radhët e veta. "

Massoud Khodabandeh dhe Anne Singleton njihen nga diaspora iraniane për marrëdhëniet e tyre të ngushta me VEVAK / MOIS të regjimit Iranian. Madje dhe agjentë të tjerë sekretë të VEVAK/MOIS-it të angazhuar kundër OPMI / MEK herë pas here janë distancuar publikisht nga faqja Irani-Interlink dhe nga Khodabandeh, i cili mundësonte lidhjet me faqet e tyre të internetit.

OPMI / MEK ka financuar udhëtimin e tij në Evropë, ku ai më vonë u martua me Anne Singleton.

Gjatë diktaturës së ish-kryeministrit të Irakut Nuri al-Maliki, Massoud Khodabandeh dhe Anne Singleton bënë vizita të shumta në Irak dhe morën pjesë në konferenca për shtyp dhe fushata propagandistike të organizuara nga VEVAK/MOIS-i për të legjitimuar sulmet dhe masakrat e mëparshme nga forcat e Malikit në Kampin Ashraf , si dhe përgatitën terrenin për sulme të tjera në të ardhmen. Organizatat dhe grupet irakiane demokratike bënë thirrje për arrestimin e Massoud Khodabandeh duke e identifikuar atë si individ në shërbim të VEVAK/MOIS-it dhe Njësisë Speciale terroriste Quds në Irak.

Iran-Interlinku boton vazhdimisht libra dhe pamflete të shkruara nga ky çift sa herë që ata udhëtojnë në Irak. Këto botime paraqesin gjithmonë gënjeshtra të pabaza.

Duke pasur parasysh karakteristikat e fundamentalizmit të regjimit iranian dhe shkeljet e rënda të të drejtave të njeriut, dhe faktin që ministri i tyre i Inteligjencës ka pranuar haptazi rekrutimin e ish-elementëve të OPMI/ MEK të cilët përdoren kundër kësaj organizate, nuk është e nevojshme të shpjegohet se nga e merr identitetin faqja e internetit Iran-Interlink. Fakti që një faqe interneti iraniane është përqendruar tërësisht në paraqitjen e një opozite të besueshme kundër këtij regjimi, dhe fakti që drejtuesit e kësaj faqeje përkushtohen vullnetarisht gjatë gjithë kohës për të organizuar konferenca të shtrenjta dhe fushata propagandistike kundër OPMI / MEK, flet qartë se nga cila agjenci spiunimi dhe sigurie mbështeten. Vëllai i Massoud Khodabandeh, me emrin Ibrahim, ish-anëtar i OMPI/ MEK, është aktualisht në Iran dhe vazhdon fushatën e tij kundër stigmatizimit të OPMI/ MEK. Ai është në shërbim të Shoqatës Nejat, që njihet si degë e VEVAK/ MOIS-it.

Ky çift, i rekrutuar profesionalisht nga VEVAK/MOIS-i për të spiunuar opozitën iraniane në Evropë dhe për të dëmtuar imazhin e OPMI / MEK, paraqitet në qarqet perëndimore me kamuflime të ndryshme të tilla si Drejtorë të Konsulentëve të Strategjisë së Lindjes së Mesme. Sipas informacionit të dhënë nga zoti Tahar Boumedra, ish-drejtues i zyrës së të drejtave të njeriut në degën e Kombeve të Bashkuara në Irak, ai e ka takuar Massoud Khodabandeh në rolin e përkthyesit të ambasadës iraniane në Bagdad.

Irani Probe ka mbledhur në këtë faqe disa nga informacionet e publikuara në lidhje me faqen e internetit Iran-Interlink, Massoud Khodabandeh dhe Anne Singleton me qëllim që të hedhë dritë mbi identitetin e tyre të vërtetë.

Komiteti italian identifikon Anne Singleton dhe Massoud Khodabandeh si operativë iranianë Një raport i përgatitur nga Komiteti italian i Helsinkit për të drejtat e njeriut mbështet vendimin e Shqipërisë për të pranuar në vend anëtarët e pambrojtur të Organizatës Popullore të Muhaxhedinëve të Iranit (OPMI ose MEK) të cilët janë aktualisht nën rrethim totalitar në Kampin e Libertisë në Irak…
Nga Richard R.Schoeberl, UPI 7 mars 2013 Spiunët iranianë në mesin tonë UASHINGTON, 7 mars (UPI) - Një raport i ri i autorizuar nga Pentagoni dhe i bërë publik nga Biblioteka e Kongresit paraqet një vëzhgim frikësues mbi veprimtarinë e Ministrisë së Shërbimeve të Inteligjencës të Iranit pikërisht këtu në Shtetet e Bashkuara. Ndërkohë që ekipi i ri i sigurisë…
Gazeta e Kuvajtit zbulon Massoud Khodabandeh Al-Seyassah, Kuvajt 31 janar 2008 (Përkthyer nga një tekst në gjuhën arabe) Shoqata e Akademikëve dhe Intelektualëve Irakianë i bëri dje thirrje zyrtarëve irakianë që të arrestojnë agjentin e regjimit iranian me emrin Massoud Khodabandeh dhe gruan e tij britanike. Kjo shoqatë theksoi faktin se këta dy persona njihen nga agjencitë perëndimore të inteligjencës…

Rreth Nesh

Quas mattis tenetur illo suscipit, eleifend praesentium impedit! Dictum aliquam potenti arcu? Vel nemo consectetuer veritatis delectus excepturi magni dui

 

Suspendisse at libero porttitor nisi aliquet vulputate vitae at velit. Aliquam eget arcu magna, vel congue dui. Aenean id turpis lectus. Duis eget consequat velit.nulla vel eros blandit placerat.

Lajmi i fundit