Krahu i gjatë terrorist i Iranit në Gjermani u përjashtua nga bordi i grupit islamik

Një organizatë islamike në Gjermani ka hequr Qendrën Islamike të Hamburgut nga bordi i saj i drejtorëve për mbështetjen e Qasem Soleimanit dhe akuzat se qendra është ‘krahu i gjatë terrorist’ i Iranit në Evropë.

Këshilli Shura i Hamburgut, një shoqatë e organizatave muslimane që përfaqëson rreth 40 komunitete të xhamive dhe institucione të tjera islamike në qytet, e bëri këtë veprim pasi burimet e inteligjencës gjermane konfirmuan lidhjet me liderin e Iranit Ali Khamenei si dhe me Hezbollahun, të cilët të dy janë të përcaktuar si entitete terroriste nga SHBA dhe BE.

Sipas një raporti të së përditshmes gjermane Die Welt, kreu i ri i bordit ekzekutiv Shura, Fatih Yildiz, tha se bordi i tyre i drejtorëve u ristrukturua në nëntor dhe Qendra Islamike e Hamburgut nuk përfaqësohet më. Megjithatë, qendra, e njohur me shkurtesën gjermane IZH për Islamische Zentrum Hamburg dhe Xhamia e saj Blu nuk është përjashtuar plotësisht nga Këshilli Shura.

Sipas një raporti të vitit 2021 nga Philipp Wolden, redaktori menaxhues i Die Welt Hamburg, IZH është ‘qendra më e rëndësishme e propagandës’ e Iranit në Evropë dhe dërgon autobusë me aktivistë pro-iranianë dhe pro-Hezbollah në Berlin për të marrë pjesë në konferencën vjetore. tubimet e Kudsit.

Në korrik, Zyra Gjermane për Mbrojtjen e Kushtetutës gjeti gjithashtu prova se kreu i IZH, Mohammad Hadi Mofatteh, është vetë anëtar i Gardës Revolucionare.

Lexo më shumë:

Gjermani- Unioni Demokratik i Krishterë (CDU) bën thirrje për mbylljen e qendrës iraniane të spiunazhit dhe inteligjencës

Exit mobile version