Një agjent i regjimit iranian në Tiranë: Ali Asghar Zamani

Nga:shamspress.com

Kohët e fundit, media amerikane prezantoi një libër të titulluar “Irani: Dora e Fshehur e Ajatollahut, Fushata e Fshehtë e Teheranit për të goditur opozitën e tij kryesore, Mujahedin-e Khalq (MEK)”. Ky libër, i shkruar nga profesori Ivan Sasha Sheehan, nënkryetar i Shkollës së Marrëdhënieve me Publikun në Universitetin e Baltimores, shpjegon se si operativët e fushatës së demonizimit të regjimit iranian përpiqen të devijojnë opinionet e favorshme drejt MEK-ut.
Profesor Sheehan shkruan se regjimi iranian i kushton katër herë më shumë vëmendje MEK-ut në mediat e tij zyrtare sesa të gjitha grupet dhe individët e opozitës së bashku dhe i sulmon ata në mënyrën më të ashpër.

Ashraf 3 në Shqipëri, ku janë vendosur anëtarë të MEK, është një nga qendrat e sulmeve të rënda dhe falsifikimeve nga regjimi iranian. Sidomos, regjimi iranian mund të blejë programe të ndryshme televizive kundër MEK-ut përmes disa mercenarëve vendas.
Për shembull, kohët e fundit në një program televiziv u transmetua një intervistë me një person të quajtur Ali Asghar Zamani, i cili pretendon se është arratisur nga Ashraf 3. Ndërsa sipas dokumenteve të publikuara nga faqet e internetit kundërshtare të regjimit iranian, ky person është urdhëruar shumë here, dhe kërkoi të largohej nga Muxhahedinët dhe Ashraf3.
Në fund të njërit prej këtyre dokumenteve, ku është dorëzuar urdhri i dëbimit, ai shkruan me dorëshkrim të datës 3 shtator 2023: “Organizata e Muxhahedinëve më ka njoftuar 5 herë deri më tani që të largohem, por unë i kam bërë kërkesën time për regjistrim dhe anëtarësimi….. Propozimi dhe kërkesa ime është që organizata të pranojë azilin tim këtu [Ashraf3] për një vit derisa të sqarohet situata politike.”
Por, për shkak të sjelljeve të dyshimta të sigurisë, kërkesa e tij nuk u pranua më vonë dhe u urdhërua të largohej.
Bashkimi publikisht me bandat e regjimit iranian
Në mbrëmjen e së njëjtës ditë që Zamani u dëbua nga Ashraf3, ai shkoi direkt në një nga dy bandat e shërbimit inteligjent të regjimit në Shqipëri me emrin Asila, sipas një marrëveshjeje të mëparshme. (Një rrjet tjetër i regjimit funksionon me emrin Shoqëria Nejat e Shqipërisë) Mercenari vendas i regjimit, Dashamir Mersuli, i regjistruar si kreu i këtij rrjeti, ka publikuar menjëherë një foto me Zamanin në Facebook me emrin “Afer & Larg”më 14 shtator 2023.

Dashamir Mersuli (Majtas), një agjent i regjimit iranian dhe kreu i bandës Asila, së bashku me gruan e tij (Djathtas), postuan një foto të dorëzimit të Ali Asghar Zamanit (Mes) në faqen “Afer & Larg” në Facebook

Në atë natë të 14 shtatorit ka pasur një konflikt mes Dashamir Mersulit nga Asila dhe një bande tjetër të regjimit iranian të quajtur Shoqëria Nejat e Shqipërisë. Policia ka marrë në Komisariatin nr.4 të Tiranës shumicën e personave të të dyja bandave, mes tyre Mersuli dhe Zamani.
Ndërkohë, një agjent tjetër lokal i regjimit i quajtur Gjergji Thanasi nga rrjeti Asila gënjeu në Facebook se “Moxhahedinët po planifikojnë të rrëmbejnë Zamanin kur ai u arratis nga Ashraf 3. Për këtë arsye mbërriti policia dhe ai u dërgua në komisariatin nr. 4 për t’u kujdesur.” Këtë lajm të rremë ai e ka dhënë edhe në mediat shqiptare për ta publikuar.

Gjergji Thanasi, i cili njihet si agjent lokal i Ministrisë së Inteligjencës të regjimit iranian në Shqipëri, ka postuar në mënyrë të rreme në llogarinë e tij në Facebook se pasi Zamani u largua nga Ashraf 3, MEK planifikoi ta rrëmbejë atë. Ai pretendon se lufta midis bandave mercenare të regjimit iranian në Asila dhe Nejat Society dhe transferimi i tyre në Komisariatin Nr. 4 është për të ruajtur Zamanin kundër MEK

Më pas, nga hetimet e mëtejshme, u bë e qartë se përleshja mes dy bandave dhe shkuarja në komisariat ishte për shkak se cila nga dy bandat do të prezantonte fillimisht Ali Asghar Zamanin si anëtarin e tyre të ri, në mënyrë që të merrnin më shumë para nga Ministria e Inteligjencës e regjimit iranian )MOIS(.
Gjashtë ditë më vonë, më 20 shtator, sipas faqes në Facebook të Shoqërisë Nejat, MOIS transferoi përgjegjësinë për shfrytëzimin e Zamanit në median shqiptare nga rrjeti Asila te Shoqëria Nejat dhe një agjent tjetër të punësuar, Aldo Sollulari.

Facebook i Shoqërisë Nejat në Shqipëri, 20 shtator 2023- Gjashtë ditë pas përplasjes së bandave të tij në Shqipëri, regjimi iranian i dha menaxhimin e Ali Asghar Zamanit nga Asila tek Shoqëria Nejat. Në këtë foto Aldo Sollulari (Djathtas) pret që Ali Asghar Zamani të mbërrijë në tubimin e Shoqërisë Nejat

Mësohet se Aldo Sollulari, në emër të Ministrisë së Inteligjencës së regjimit iranian (MOIS), ka blerë një ose dy programe në televizionet në gjuhën shqipe, në mënyrë që Zamani, si një mjet i ri i propagandës së MOIS-it, të përsërisë gënjeshtrat e pasuruara nga MOIS kundër anëtarëve të MEK në Ashraf3.

Ali Asghar Zamani duke thënë gënjeshtra për të dëmtuar imazhin e MEK, gjatë një programi televiziv shqiptar me pagesë të regjimit iranian

Sipas burimeve të specializuara për çështjet e Iranit, gënjeshtra si ato që ai ka thënë dikur dhe që transmetohen pa verifikim në këto programe, jo vetëm që i largojnë njerëzit nga e vërteta, por shërbejnë edhe si një justifikim për propagandën e regjimit iranian për të shtypur Ashrafin dhe gjithashtu shtypni të burgosurit e MEK dhe familjet e tyre brenda Iranit. Përhapja e gënjeshtrave të tilla, duke marrë parasysh pasojat, do të ishte një torturë psikologjike: Një gjë shumë joetike për t’u bërë mysafirëve të Shqipërisë në Ashraf, të cilët një numër i konsiderueshëm prej tyre kanë duruar tortura të rënda në birucat e regjimit iranian.

Exit mobile version