Pse është koha për të izoluar Iranin?

Nga: Mike Pompeo, ish-ministër i jashtëm i SHBA-së, gazeta italiane e famshme ndërkombëtare, Il Giornale ka botuar një artikull të z. Ai vizitoi Shqipërinë dhe Ashrafin 3 në maj 2022.

Fragmente nga artikulli:

Ndërsa, Raisi, vdekja e papritur e presidentëve iranianë nuk ka gjasa të çojë në ndryshime të menjëhershme në Iran, kjo [ngjarje] i jep Evropës një mundësi për të ndryshuar qasjen e tyre ndaj Republikës Islamike dhe duke bërë Pra, ndërtoni një të ardhme më të mirë për Lindjen e Mesme.
Në momente të tilla, ne duhet të jemi të sinqertë dhe të sinqertë. Regjimi iranian nuk është një anëtar përgjegjës i komunitetit ndërkombëtar. Është mbështetësi kryesor i terrorit dhe është i refuzuar në të gjithë botën.
Dhembshuria jonë duhet të jetë vetëm për popullin e vuajtur të Iranit. Raisi ishte një shenjë e egërsisë së regjimit. Pasi shërbeu si xhelat gjatë masakrës së dhjetëra mijëra iranianëve të pafajshëm në vitin 1988, ai fitoi titullin “Ekzekutuesi i Teheranit”.
Raisi dhe fillestarët e tij vranë nëna, vajza, baballarë dhe djem që besonin në një të ardhme më të mirë për vendin e tyre, në mënyra të tmerrshme. Meqenëse ka ndryshime të pashmangshme në regjimin iranian pas vdekjes së presidentit, është e nevojshme që Evropa dhe Shtetet e Bashkuara të rirregullojnë qasjen e tyre ndaj Iranit, në mënyrë që të sigurojnë një të ardhme më të ndritshme për popullin iranian dhe rajonin në tërësi. Marrja e këtyre hapave do të jetë një mesazh i qartë për regjimin dhe këdo që prezanton Ajatollah Khamenei si pasardhësin e tij: situata aktuale – me Evropën dhe Shtetet e Bashkuara, të cilat vazhdimisht përpiqen të reduktojnë tensionet dhe të arrijnë një marrëveshje – i përkasin të shkuarës.
Përveç kësaj, ne duhet të punojmë së bashku për të mbështetur lëvizjen e organizuar opozitare në Iran. Për sa kohë që këto grupe të organizuara vazhdojnë të avancojnë vizionin e një Irani të lirë, ne duhet të bëjmë çdo përpjekje për t’i ndihmuar ata duke u përballur me regjimin e egër që synon t’i shkatërrojë ata dhe të grabisë pasurinë e tyre.
Është koha që Evropa të dijë këto fakte themelore dhe të punojë për të krijuar paqe dhe prosperitet në Lindjen e Mesme, jo për të mbuluar një regjim të egër që imponon vuajtje mbi popullin e saj dhe mbarë botën.

 

NGA:  ilgiornale.it

Exit mobile version